Coltunasi de post cu gem

de Julie in Mancaruri de post, 2 Iul 2010 | 13575 vizualizari

 

INGREDIENTE


  •  100 ml apa
  • 100- 120 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • gem acrisor - pentru umplutura

 Pentru decor:

  •  50 g pesmet 
  • 2 linguri zahar
  • un praf de scortisoara 


Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi de post cu gem:

Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita.
Punem o oala cu apa si sare la fiert, iar cand da in clocot adaugam coltunasii si ii fierbem 15 minute.

Pesmetul il prajim in 2 linguri cu ulei ,pana devine maroniu. Il amestecam apoi cu zaharul si scortisoara.
Scoatem coltunasii cu o paleta, ii scurgem bine de apa si ii trecem prin amestecul de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

04.07.2010, 22:04

imi place tare mult mai ales ca gatesti si de post felicitari am trecut-o la favo trebuie incercata

Julie 1

05.07.2010, 08:44

Adina, fofta buna!

Julie 1

05.07.2010, 08:44

Nadina,te asteptam!Am pastrat o portie calda!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post