Compot de caise

de Julie in Sirop / Compot, 8 Aug 2010 | 7972 vizualizari

 

reteta usor de preparat de compot

 

INGREDIENTE

  • Pentru compot avem nevoie de:
  • caise mai tari, nu foarte coapte
  • zahar - cate 4 linguri pentru fiecare borcan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor
sau prin fierbere in apa.

In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa.
Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul.
Zaharul ramas se va dizolva la fiert.

Se pun borcanele in cuptorul aragazului,pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa. Se lasa compotul la foc potrivit timp de 30 minute.
Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor apoi sunt gata de depozitat in camara.

Dupa aceeasi metoda preparam si compotul de piersici sau nectarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

08.08.2010, 21:45

Rocsi, merci! Laly, va servesc pe toate cu drag! Doar pentru voi l-am facut,nu?! Camara se poate umple iar! Mai sunt atatea fructe care inca nu s-au copt!

mena29 1

09.08.2010, 10:52

Un borcan e pentru mine?

Julie 1

09.08.2010, 15:40

Normal! Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]