Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir

de adnia in Sirop / Compot, 15 Iun 2013 | 3252 vizualizari

 

De cand am auzit de reteta asta, m-am si grabit s-o prepar, cum altfel, decat cu imbunatatirile mele:)...si bine am facut, pt. ca e foarte parfumat compotul!

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 300 gr. zahar
  • 1 kg capsuni (dar cred ca merge si mai mult)
  • 1 baton vanilie
  • 1 bucatica ghimbir curatat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir:

Apa se pune intr-o oala pe foc, impreuna cu zaharul si se lasa pana se topeste tot zaharul. In momentul in care se ajunge la punctul de fierbere, se adauga ghimbirul taiat in rondele, pastaia de vanilie taiata pe lung si capsunile spalata se surse de apa. Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc foarte mic (nu trebuie sa apara bulele de aer in compot, altfel se sfarama capsunile). Se stinge focul si se toarna fierbinte in borcane sterilizate in avans. Se inchid ermetic si se pun cateva secunde cu fundul in sus, ca sa se formeze vidul. Apoi se intorc normal si se lasa sa se raceasca incet, in paturi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de capsuni cu vanilie si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

15.06.2013, 18:17

bun bun

Bunica 1

15.06.2013, 19:56

Rocsi 1

15.06.2013, 20:47

Nu am mancat compot de capsuni, dar cred ca este super delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli - Rețeta simplă și gustoasă

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de capsuni