Compot de cirese mari

de gaby_gabytza in Sirop / Compot, 2 Dec 2020 | 3399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese mari
  • 1 kg zahar
  • apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese mari:

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs.

Spalam borcanele si le lasam la scurs.

Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului.

La fiecare borcan punem cate 2 linguri de zahar.

Umplem cu apa borcanul si le infiletam capacele.

Intr-o oala mare punem pe fundul ei o carpa si asezam borcanele. Agitam borcanul inainte de a-l pune ca sa se dizolve mai bine. Dupa ce am asezat, adaugam apa peste ele cat sa le acopere bine.

Dam la foc mediu. Din momentul cand apa incepe sa fiarba, le mai lasam 10 min si le scoatem cu grija din apa.

De fiecare data cand punem alt rand de borcane la fiert adaugam alta apa in oala.

Dupa ce am scos borcanele din oala le asezam intr-o patura cu capacul in jos. Le invelim bine si le lasam asa trei zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese mari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]