Compot de dovlecel

de lili in Conserve, 17 Sep 2015 | 4733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovlecel
  • 50 ml de otet apa
  • 150 grame de zahar
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita conservant ( eu pun salicilat sau aspirina) 
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecel:

Dovlecelul il curatim, inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a mentine dovlecelul tare. Le lasam asa circa 2 ore. Dupa acest timp punem la fiert intr-o oala, 1,5 l apa, 150 gr.  zahar si 4-5 pliculete de zahar vanilat sau esenta de vanilie. Dovlecelul il spalam bine de otet si il adaugam in oala la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie.  L-am lasat sa fiarba pana a devenit cristalin. La final punem conservantul sau aspirina. Cald il punem in borcane, il capsam si il lasam la dunst rece ( intre paturi).

Spor la gatit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate la butoi