Compot de mere, pere si gutui

de Rocsi in Sirop / Compot, 15 Oct 2012 | 12596 vizualizari

 

Toti acei ce-ntreaga vara
Au muncit din zori in seara,
Toamna au roade bogate,
Au si fructe si bucate.
Mere , pere in panere,
Prune bune si alune,
Si gutui amarui,
Cu puf galben ca de pui,
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume.

Aveam niste mere si tare se mai stricau si am zis ca e pacat de ele.Asa ca am mai cumparat cateva gutui, cateva pere si am facut o combinatie de compot absolut delicioasa...Nu va dau cantitatile exacte pentru ca am facut dupa ochi.

 

INGREDIENTE

  • mere
  • pere
  • gutui
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere, pere si gutui:

Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici.

Spalam borcanele bine sub jetul de apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.

Asezam in borcane cuburi de mere, gutui si pere. Cu un borcan ce are  fructe masuram ce cantitate de apa avem nevoie pentru sirop.

Apa o punem intr-o cratita mare si punem 2 linguri de zahar cu varf pentru fiecare borcan de compot. Punem pe foc pana zaharul se topeste. Turnam din acest sirop in fiecare borcan de compot, apoi le inchidem ermetic. Le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita mai mare. Punem apa pana ce ajunge pe 3/4 la borcane si acoperim cu un prosop.

Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa din cratita le lasam  sa fiarba cam 35-40 de minute. Le scoatem cand sunt gata si fierbinti le punem intr-o patura. Mai punem un rand la fiert si tot asa pana terminam toate borcanele de sterilizat.

A 2 a zi cand sunt reci, le scotem din patura si le ducem in camara.

Sa aveti pofta!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere, pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (30)

adry88 1

16.10.2012, 09:15

yammy!

Rocsi 1

16.10.2012, 21:38

Nici nu ma indoiam ca nu te pricepi Padre

Rocsi 1

16.10.2012, 21:39

Multumesc Eduard!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri