Conopida cu bacon in sos de ardei

de Julie in Mancaruri de legume, 19 Noi 2011 | 9480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita,
  • 200 g bacon afumat,
  • 3-4 buc. ardei gras de diverse culori,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 rosii,
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu bacon in sos de ardei:

Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida.
Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Deasupra sosului, se aseaza rulourile de conopida. Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu bacon in sos de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida frantuzeasca