Conopida cu pancetta si smantana

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2014 | 3725 vizualizari

 

Pancetta este un tip de sunca italieneasca neafumata. Se prepara din burta de porc, sarata si condimentata cu piper, nucsoara, chimen si usturoi si pusa la uscat pentru trei luni.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 1 cutie de pancetta
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri smantana
  • sare/piper alb
  • busuioc
  • unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu pancetta si smantana:

Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt.

Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra.

Conopida se rupe in buchetele mici,se spala bine sub apa rece.

Se adauga si conopida,se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Cand zeama a scazut si legumele sunt fierte se pune smantana si condimentele,se mai lasa cateva minute sa scada.

 

TIPS-URI

1

se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu pancetta si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (33)

Bya Ralu 1

27.09.2014, 17:46

elucubratiiculinare

babi5 1

04.10.2014, 19:45

Buna panceta

roxana_simona 1

07.10.2014, 06:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]