Conopidă gratinată

de diaconta in Mancaruri de legume, 21 Mai 2012 | 17857 vizualizari

 

O mâncare uşurică şi pentru stomac şi după timpul petrecut în bucătărie.Pusesem gând rău unor ardei cu varză pusi de cu toamnă la borcan.Aşa că numai bine s-a potrivit conopida asta gratinată.

 

INGREDIENTE

  • O conopida( 600 gr)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 50 ml lapte
  • Cascaval (60 gr)
  • Marar verde(la mine-i obligatoriu daca-i vorba de conopida)
  • Sare
  • Piper
  • Unt pentru uns forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă gratinată:

Conopida se desface bucatele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Nu trebuie fiarta prea mult.Se scurge de apa.

Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele.Condimentam cu sare si piper.Punem si o parte din mararul verde tocat in amestecul de ou.

In vasul pe care l-am uns cu unt,asezam conopida.Presaram deasupra pesmet.

Punem amestecul de ou peste conopida.Razuim cascavalul deasupra.Presaram restul de marar,si mai punem putina smantana.

Punem la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Este buna calda,dar se poate consuma si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă gratinată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor