Conopida gratinata

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 30 Apr 2013 | 29247 vizualizari

 

Un pranz usor si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 3 oua
  • 250 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • 4 codite de ceapa verde
  • 3 fire de patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare.

O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea).

Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Cacavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, 3 linguri de cascaval, catei de usturoi pisati, sare, un praf de piper, patrunjelul verde tocat fin si coditele de ceapa verde taiate marunt. Omogenizam.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam conopida, presaram putina sare si patrunjel uscat deasupra, turnam sosul de iaurt cu oua apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui iaurtul grecesc cu smantana.

2

In locul patrunjelului proaspat puteti folosi marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete