Conopidă la cuptor

de Ade200 in Mancaruri de legume, 25 Oct 2013 | 9008 vizualizari

 

E vremea conopidei, aşa că o reţetă bună nu strică!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă mijlocie
  • 1canăde lapte
  • 2 l de apă
  • 2 linguriţe de sare
  • Pentru sosul de brânză:
  • 100 g brânză de vaci moale(sau urdă, ricotta)
  • 100 g de caşcaval tare ras
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de smântână
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de apă în care a fiert conopida
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de mărar(opţional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă la cuptor:

Spălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1 cană de lapte. Cât timp fierbe, 10 minute, porniţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi şi vasul în care veţi pune conopida şi sosul de brânză, ungându-l cu puţin ulei de măsline.

Într-un alt vas puneţi la topit untul şi adăugaţi făina. Amestecaţi cu un tel, turnaţi lapte şi o cană din apa în care a fiert conopida. Adăugaţi caşcavalul, sarea si piperul şi amestecaţi până ce devine consistent. Opriţi focul si lăsaţi sosul să se răcească puţin.

 

Puneţi conopida scursă bine în vasul pregătit. De îndată ce sosul s-a mai răcit, amestecaţi şi brănzade vaci şi smântăna. Turnaţi sosul peste conopidă şi lăsaţi la cuptor 10-20 de minute(depinde de cuptor). Adaugati şi restul caşcavalului răzuit şi mai lăsaţi 10 minute la cuptor..

TIPS-URI

1

Cine doreste poate pune şi telemea printre bucheţelele de conopidă.

2

Se consumă imediat, dar e bună şi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

25.10.2013, 23:24

Ade200 1

26.10.2013, 06:44

Nici soţul meu nu se dă în vânt după conopidă, dar asta i-a plăcut!

Mihaela11_jo 1

15.11.2013, 13:58

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciupercute cu urda si marar la cuptor