Conopida pane

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 6132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 4 oua 
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri lapte 
  • 100 gr pesmet
  • sare  
  • piper 
  • boia dulce/iute 
  • ulei pentru prajit  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele.

Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul cand incepe iar apa sa fiarba. 

Se scot buchetelele si se lasa la racit.

Intre timp batem ouale cu sare, piper, boia dulce sau iute. Adaugam faina, amestecam energic sa nu se formeze cocoloase, adaugam laptele.

Punem pesmetul intr-o farfurie.

In uleiul incis punem pe rand fiecare bucata de conopida trecuta prin amestecul de ou si faina, apoi prin pesmet. Se rumenesc pe toate partile.

Noi am servit conopida pane cu doua feluri de sos: unul  picant ce contine rosii, ardei iute si usturoi,  si altul cu maioneza si usturoi (mai putin picant).

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si branza