Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman

de Bunica in Curcan, 6 Ian 2014 | 3304 vizualizari

 

Asa cum v-am spus pulpa a fost foarte mare si am ales sa fac doua feluri.

 

INGREDIENTE

  • un copan de curcan
  • o bucata carnat de casa
  • 3 catei de sturoi
  • 1 lingurita Baza Mirodenia
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri suc de rosii150 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cartofi mari
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman:

Cateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie.

Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune cate o jumatate catel de usturoi si in altele bucati de carnat.Cat se poate alternativ.

Se ia vasul roman de ceramica care a stat 20 de minute umplut cu apa.

Copanul se pune in vasul in care a fost pus uleiul,se condimenteaza cu Mirodenia ,adauga vinul,foaia de dafin si sucul de rosii.

Se acopera vasul si se da la cuptorul incins la 160 grade.

Dupa o jumatate de ora se ia capacul vasului si de pun cartofii (curatati,spalati si taiati in 6)pentru inca o jumatate de ora.

Se serveste alaturi de garnitura si salata dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

06.01.2014, 19:37

Ce gustos

diaconta 1

07.01.2014, 09:50

ce mancare buna

mihaelar63 1

11.01.2014, 09:23

Vai Buni !!!! Curcanul asta e criminal

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan