Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi

de Patricia Iordache in Pui, 16 Iul 2013 | 18043 vizualizari

 

Am intrat in arhiva retetelor favorite si am gasit acolo preparatul bucatarasului angyb. Am cumparat ce trebuie si am trecut la treaba. A iesit un deliciu!! A mancat si sotul si Rares, fara sa clipeasca. :))

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei rosu;
  • 300 gr. ciuperci (eu am pus intregi, la borcan);
  • 100 ml. vin alb sec;
  • 300 ml. pasta de rosii;
  • 200 ml. apa;
  • cimbru;
  • 5-6 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi:

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti.

Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite.

Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta incepe sa se evapore.

Amestecam pasta de rosii cu apa si turnam peste copanele.

Condimentam cu sarepiper si cimbru si mai lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute. 

Inainte de a opri focul, adaugam usturoiul pisat.

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de o salata de varza murata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tajine de pui cu legume