Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit

de Corinuta in Pui, 20 Iun 2015 | 4651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4 linguri sos rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 6 linguri ulei
  • 400 g orez
  • 1/2 lingurita curry
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit:

Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si o cana de apa fierbinte si lasam totul sa fiarba 15-20 de minute. Inainte sa le luam de pe oc cu vreo 5 minute adaugam sosul de rosii, pasta de ardei si patrunjelul tocat, apoi condimentam cu sare si piper. 

In alta cratita punem la incalzit celelalte 3 linguri de ulei, adaugam orezul si il prajim pana incepe sa se rumeneasca putin, amestecand din cand in cand. Adaugam curry si amestecam bine, apoi cca un litru de apa fierbine. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa. 

Cand sunt gata se servec impreuna cu muraturi sau salata daca va place! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui in crusta de pesmet cu parmezan si susan