Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.
Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de lamaie.
La final adaugam usturoiul curatat si pisat.
Punem copanelel in acest sos, le invartim bine, acoperim cu un capac si le dam la frigider peste noapte.
A doua zi tapetam o tava nu prea mare cu hartie de copt, o ungem cu ulei si turnam o cana de apa.
Asezam copanele si turnam tot sosul peste ele.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins pentru 40 de minute.
Descoperim si le mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Se servesc calde alaturi de garnitura dorita ( noi am servit cu pilaf) si ceva muraturi ;)
Daca le pregatiti o sa vedeti ca ies foarte bune. Pofta buna!