Corăbioare cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Apr 2015 | 6573 vizualizari

 

Delicioase langa o cafeluta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g margarină
  • 200 g nucă
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corăbioare cu nucă - de post:

Adăugăm zahărul peste faina și amestecăm.
Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de fiecare dată când se rade.
Se amestecă bine cu mâna până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm nuca măcinată fin, uleiul, apa minerală și bicarbonatul de sodiu.
Se amestecă bine până se obține un aluat nelipicios.
Se formează un sul și se învelește în folie.
Se dă aluatul la rece pentru minim o oră.
Se taie sulul în rondele de aprox. 1 cm, apoi fiecare rondea se taie în două și se modelează cu mâna o corăbioară.
Se pun în tavă pe hârtie de copt la distanță între ele pentru că vor crește.
Se coc în cuptorul încins la 180 grade C pentru 15 minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat după ce s-au mai răcit.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Corăbioare cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara