Cornulete alla mami meu

de Sidy in Prajituri, 23 Mar 2011 | 37901 vizualizari

 

Dupa cum spune si reteta...este o reteta mai veche de la mama mea, cu niste cornulete ce ti se topesc in gura....
Pot fi umplute cu nuca, gem , rahat sau ce preferati voi....

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina Rama( unt)
  • untura cat o nuca
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15o ml lapte
  • 750 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g rahat
  • gem de consistenta mai tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete alla mami meu:

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam treptat faina si laptele. Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20 de cocuti.

Intindem pe rand fiecare cocut cu sucitorul si cu ajutorul unui cutit sau pinten , taiem aluatul in 8 parti egale. Umplem fiecare cornulet cu feliute de rahat sau cu putin gem, apoi rulam toate cornuletele. Lasam cuptorul la incalzit 10 minute la 180 grade , introducem tava cu cornulete pentru 20-25 minute sa se coaca. Lasam cornuletele sa se raceasca pe tava.

Le asezam apoi pe o farfurie si le presaram cu zahar praf. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alla mami meu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]