Cornulete aperitiv cu branza

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2017 | 10634 vizualizari

 

Sunt mai mult decat minunate aceste cornulete, merg intr-o seara oarecare, cu o bere alaturi sau intr-un platou festiv ca aperitiv. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/cornulete-aperitiv-cu-branza/
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 oua
  • 400 g telemea
  • 4 linguri cu varf cu untura
  • 700 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite cu sare grunjoasa
  • 2 galbenusuri + 4 linguri de lapte
  • mac
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu branza:

Mai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.

Impartim aluatul in 12 parti egale. Intindem foile cat mai subtiri, le taiem ca pe cornulete si rulam.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbebusurile amestecate cu lapte si presaram seminte de mac deasupra.

Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 25-max. 30 de min.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa le puneti branza si in interior.

2

Macul de deasupra este optional :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele spirale din aluat de foietaj