Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel

de xana in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 4973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr unt
  • 600 gr faina
  • 50 gr praf de budinca de caramel
  • 150 gr alune de padure crude
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf sare
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel:

Prajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam.

Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam alunele, budinca de caramel, zaharul, esenta de rom, praful de sare si praful de copt. Amestecam pana devine un aluat nelipicios pe care il dam la frigider pentru jumatate de ora.

Din aluat rupem bucate pe care le intindem suluri, de cca 1 cm diametru apoi taiem sulul in bucati de 3 cm si le indoim in forma de U.

Punem cornuletele in tava cu hartie de copt si le dem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45 de minute sau pana se rumenesc usor.

Cat inca sunt calde, le trecem prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

13.07.2014, 12:48

Ce-mi plac!

Rocsi 1

13.07.2014, 19:49

Sunt grozav de bune. Imi plac!

MOKUSKA 1

14.07.2014, 11:03

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac - baigli