Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2016 | 5588 vizualizari

 

Cornulete aperitiv

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. fulgi de ovaz
  • 300 ml apa calduta
  • 150 gr. unt sau margarina topita
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri seminte de in
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • faina cat cuprinde (cca 500-600 gr)
  • 1 ou mare de casa
  • sare grunjoasa de presarat peste cornulete
  • seminte de chimen

Umplutura:

  • 250 gr. branza prospata de vaci
  • 150 gr. telemea rasa ( de oaie )
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • cca 150 gr. cascaval taiat bucatele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz:

Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul.

Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in.

Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline.

Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza aluatul volumul.

Intre timp preparam amestecul pentru umplutura: taiem cascavalul bucatele, il amestecam cu telemeaua rasa, smantana si branza proaspata de vaci. Dam amestecul la frigider pana dospeste aluatul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt sau cu folie de teflon.

Din aluatul dospit rupem bucati de marimea unei portocale.

Intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata,apoi impartim fiecare foaie obtinuta in 8 trunghiuri.

La baza fiecarui triunghi de aluat asezam 1 lingurita rasa din umplutura de branzeturi, rulam apoi aluatul de la baza inspre varf si asezam cornuletele astfel obtinute in tava.

Ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa dupa gust si semnite de chimen, apoi dam tava la cuptor pana se coc si se rumenesc cornuletele.

Calde sau reci, sunt la fel de gustoase! 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]