Cornulete cu gem

de Ancutsa in Dulciuri, 12 Oct 2016 | 3749 vizualizari

 

Reteta am invatat-o de la mama  si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte ca atunci cand eram mici, ne luam la scoala cornulete, din care serveam si pe colega de banca :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina Rama Maestro;
  • ½ lingurita amoniac stins in zeama de lamaie;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 lingura zahar;
  • 1 ou;
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 1 borcan de gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • 2 linguri de nuca (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina si se taie in patrate.

 

Se umple fiecare patratel de coca cu gemul amestecat cu nuca si se ruleaza sub forma de cornulet.

 

Se asaza in tava pe foaie de copt sau in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc iute, cam 15-20 de minute.

  

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cornulete-cu-gem.html

TIPS-URI

1

Trebuie sa ramana albe, daca se coc prea tare (devin aurii) se vor usca.

2

Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie, ca sa se abureasca un pic si sa ramana pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară