Cornulete cu mere si nuci

de mirela0911 in Dulciuri, 23 Oct 2016 | 3308 vizualizari

 

Sunt aromate, delicioase, in ton cu vremea de afara, merg de minune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt, le poti lua chiar si la serviciu, ce-ti poti dori mai mult? 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou mare
  • cca 200 ml lapte caldut

Pt. umplutura:

  • mere
  • nuci
  • 2 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu mere si nuci:

Blatul: Se pune faina intr-un bol, si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin laptecaldut.
Se lasa sa dospeasca cateva minute. 
Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul, cat se topeste acesta. Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca totul cu laptele, oul batut si sarea. rastoarna pe masa si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Daca este cazul, se mai adauga lapte sau faina.
Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora.
Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete o parte din ele, altele se taie felii cu grosime de cca 1 deget.
Zaharul se amesteca cu scortisoara. Nucile se curata si se taie bucati mai mici.
Se rupe o bucata din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, apoi se taie in 4 sau 8 triunghiuri, in functie de cat de mare este aluatul.
Se presara amestecul de zahar cu sortisoara, iar la baza se aseaza cuburile de mere sau cate o felie de mar si bucai de nuci.
Se ruleaza dinspre baza spre varf obtinandu-se cornuletele.
Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra amestec de zahar cu scortisoara.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Merele se pot lasa feliute sau se pot taia cubulete, dupa cum va e mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

26.10.2016, 13:58

wow , arata intr-un mare fel

mirela0911 1

26.10.2016, 21:29

Multumesc, Anca!

Catalina L 1

29.10.2016, 22:00

extra bune, bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu gem