Cornulete cu migdale

de mena29 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 4245 vizualizari

 

Tot din seria dulciurilor pentru Craciun ;))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g untura
  • 100 g smantana
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri otet alimentar
  • 50 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 100 g migdale macinate
  • 2 lindurite praf de copt
  • Pentru glazura:200 g ciocolata cu lapte 
  • 4 linguri lapte
  • bombonele pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa. Aluatul il invelim in folie alimentara si-l punem in frigider pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele doua ore, scoatem aluatul si formam bile pe care mai apoi le alungim si formam bastonase pe care le aducem de forma unei potcoave. Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit,la 180 grade C, cca 20 minute.

Lasam cornuletele sa se raceasca si intre timp pregatim glazura. Rupem ciocolata in bucatele mici, adaugam laptele si le topim pe baie de abur. Inmuiem cornuletele in glazura de ciocolata si presaram bilute pentru ornament.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu aroma de portocale