Cornulete cu osanza si ulei de palmier

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 5575 vizualizari

 

No,ca m-au apucat fitele si amestecurile amestecate.Am primit si eu niste ulei de palmier solid,arata asa ca untul si are si gust bun.Asa ca mi-a venit mie sa fac niste combinatii......chiar n-a fost rau,au iesit foarte fragede...

 

INGREDIENTE

  • 50 g drojdie
  • 3 oua
  • 200 g osanza
  • 50 g ulei de palmier solid
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • cca 600 g faina + sau - dupa cum cere coca
  • rahat pentru umplut
  • zahar pudra
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu osanza si ulei de palmier:

Drojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia lichida.Peste amestecul de mai sus punem faina si framantam un aluat nelipicios.Dam aluatul la frigider cca 3 ore.Apoi intindem foaie rotunda,impartim in 16 bucati,asezam cate o bucatica de rahat si rulam.Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit.Sunt gata cand incep sa se rumeneasca ( cca 15 min la cuptor).Se pudreaza cu zahar farin cat sunt calde.

TIPS-URI

1

osanza a fost topita si apoi lasata sa se raceasca,am folosit-o solida

2

sub tava cu cornulete asezam un vas cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu osanza si ulei de palmier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:13

Ce imi mai plac cornuletele!

Panacris 1

27.12.2014, 10:16

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:20

bune, bune,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]