Cornulete cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 35556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr margarina
  • 100 gr untura (puteti pune in loc de untura tot marg.)
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de sare
  • 1 plic (7 gr) drojdie uscata
  • o cana de apa
  • aprox 600 gr faina (in jur de 550 pt aluat si 50 pt intins)
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar.

Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa.

Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem apoi pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete

Lasam pe masa timp de 20 min.

In acest timp taiem rahatul in bucatele mici. Pentru a nu se lipi cand taiem dam rahatul prin zahar pudra. Intindem apoi o foaie rotunda pe care o taiem in triunghiuri. Asezam rahatul in capatul lat si rulam. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 minute pana se rumenesc usor deasupra.

Lasam cornuletele sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra. Punem apoi cornuletele intr-o cutie metalica sau o punga. Si servim a doua zi dimineata langa cafea :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura