Cornulete cu rahat

de gaby_gabytza in Dulciuri, 25 Ian 2013 | 13576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • drojdie cat o nuca sau 1 plic de drojdie uscata
  • coaja de lamaie
  • cca 600 g faina
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie data prin razatoarea mica, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi untura si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa calduta si framantam o coca nelipicioasa. Lasam la dospit cca 30 minute.

Intre timp taiem rahatul bucati (eu inainte il dau prin zahar pudra sau faina).

Intindem o foaie rotunda si cu o farfurie decupam si taiem triunghiuri. Asezam bucatile de rahat pe partea mai lata si repetam pana terminam. Dam tava la cuptor cca 15 minute pana se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit le trecem prin zahar pudra 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]