Cornulete cu rahat

de AndreaE in Dulciuri, 25 Noi 2013 | 7359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr margarina
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • 1 lingurita otet
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
  • 300 gr rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se  adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala , iar apoi se impreuna cele doua compozitii. Se pune faina paba obtinem un aluat elastic ( 700 gr am folosit eu). Se pune intr-o punga de plastic , se leaga, si se pune in frigider 30 min. Rahatul se toaca bucati marunte. 

Se intinde o foaie, se taie fasii de 5 cm apoi in diagonala, obtinen romburi. In fiecare romb se pun bucatele de rahat si apoi se ruleaza. Se pune hartie de copt intr-o tava, se unge cu putin ulei si se aseaza cornuletele. Se dau la cuptor incins la 180 gr 15-20 min. Cat sunt caldese dau prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat