Cornulete de post

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 7664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 100 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 550-600 gr.)
  • gem de prune sau de mere pentru umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

Amestecam margarina cu zaharul pudra (50gr), adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.

Dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.

Punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic. Acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao. Din aceste doua aluaturi eu am obtinut in total 6 bile (adica 3 albe si 3 maro) pe care le-am intins pe rand pe masa de lucru infainata , apoi le-am impartit cu pintenul in 8, am pus cate o lingurita de gem si am rulat strans pornind de la baza catre varf.

Am asezat cornuletele pe hartie de copt in tava,am dat tava la copt la temperatura potrivita (175-180 grade) pana s-au rumenit.

Fierbinti le-am pudrat cu zahar si le-am asezat pe un platou.

Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]