Cornulete de post cu rahat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Aug 2014 | 18852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala sau sifon
  • cca 300 gr. rahat
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. zahar tos
  • cca 200 gr. zahar pudra
  • cca 500 gr. faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu rahat:

Zdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala sau sifonul si la final faina.

Framantam, obtinem un aluat elastic si gras,pe care-l vom lasa pentru cel putin 30minute la dospit in loc ferit de curenti.

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu sucitoarea pe masa de lucru, il impartim in 8, asezam la baza fiecarei bucati de aluat cate o bucata de rahat de marimea dorita, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit, la 175 mgrade si coacem cornuletele timp de 25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra, le lasam la racorit si apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete in doua culori (de post)