Cornulete fragede

de luminita20_2006 in Prajituri, 17 Noi 2012 | 11902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 250 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • ~500 gr faina 
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de sare
  • gem de prune sau rahat
  • zahar pudra pentru a da cornuletele la final
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Untul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care se adauga smantana si oul. Se amesteca bine sa se incorporeze apoi se adauga faina, praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana pana cand devine un alaut elastic. Se pune intr-o folie de plasic si se da la frider ~30 min.
Dupa care se recurge la metoda clasica de facut cornulete...se intinde o foaie rotunda se pune gem si se ruleaza sau se intinde o foaie dreptunghiulara s unge o parte cu gem se ruleaza si se taie bucati mici de ~ 2cm.

Se coc timp de ~20 min, intr-o tava tapetat cu harie de copt, dupa care se trec prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

28.12.2012, 17:52

LA MULTI ANI!

diadiana 1

09.01.2013, 23:17

Delicioase...mmmm...Li-am copt chiar azi.S-au mincat indata. Merci mult pt reteta

luminita20_2006 1

03.02.2013, 12:34

Ma bucur tare mult Diadiana ca v-au placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede