Cornulete fragede

de trifadalia in Dulciuri, 11 Noi 2016 | 6411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cana de untura
  • 1 cana de smantana
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 3 cani de faina intra)
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la rece. Se scoate  o ruda, se taie de un deget, iar cu taietuta se pune in faina si se apasa cu dosul palmei pana se formeaza o placintica. Aceasta seintinde cu sucitoarea si se umple dupa cum se doreste, cu gem de prune, rahat sau cu unca amestecata cu gem de maciese. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata in parte, apoi  se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute fiecare tava. cand sunt reci se pudreaza cu zahar.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat