Cornulete fragede (de post)

de dakris in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 26530 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 2 linguri zahar (merge si mai mult)
  • 1 plic drojdie uscata
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • cca 500 g faina

Umplutura

  • gem/dulceata cu consistenta tare, marmelada, rahat etc

Decor

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede (de post):

Zaharul se dizolva in borsul caldut.

Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.

Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm si se imparte  in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.

Se presara zaharul pudra vanilat cat sunt calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise