Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul impreuna cu drojdia pe care le vom lasa sa stea cam 10 minute. Adaugam in faina oul si sarea si incepem sa framantam adaugand treptat maiaua si uleiul,astfel vom obtine un aluat elastic nelipicios. Compozitia o impartim in doua si se framanta una cu cacao si una fara.Le lasam la dospit . Cand au dospit frumos impartim fiecare aluat in 9 bucati astfel vom obtine 9 buc albe si 9 cu cacao.Iei o bucata alba si o intinzi in forma rotunda subtire apoi iei una cu cacao si o intinzi si pe ea la fel ca cealalta,apoi pui prima foaie cu cacao iar peste ea pui cea alba si mai intinzi putin ,apoi imparti in 8 triunghiuri si pui dulceata in fiecare triunghi si rulezi din partea mai lata spre varf si le punem in tava unsa cu ulei sau hartie de copt cu coltu in jos sub ele ca sa nu se desfaca.Le dam la cuptorul preancalzit la 180 grade pt 20 minute sau pana sunt rumenite frumos.Chiar cand le-ati scos din cuptor trebuie sa le si dati prin siropul fierbine.Preferabil siropul sa stea la foc mic tot timpul in care scaldati cornuletele in el ca astfel se va ingrosa.
Siropul se face astfel: puneti intr-o cratita apa si zaharul impreuna cu esenta de vanile si le lasati sa dea in clocot pana se topeste zaharul.
1
sa nu folositi dulceata cu gel fix ca o sa va curga din cornulete.