Cornulete vanilate cu nuca si rahat

de claudiaO in Prajituri, 7 Apr 2014 | 4038 vizualizari

 

Daca tot nu ne-a lasat vremea de afara sa iesim in parc, m-am gandit sa framant niste cornulete, ca tot avea lumea pofta de dulce...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 1 galbenus de ou
  • 300gr untura de porc
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu 3 lingurite de otet
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie+ coaja de lamaine+un praf de scortisoara macinata
  • 100 gr zahar pudra + 200 de tavali1 cana cu apa minerala
Portii: 70
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete vanilate cu nuca si rahat:

Punem faina intr-un lighenas si facem o gropita in mijloc. Adaugam untura frecata de dinainte cu galbenusul, zaharul si mirodeniile si incepem sa framantam. Punem apa atat cat sa obtinem un aluat fraged. Impachetam aluatul obtinut in folie si dam la frigider pentru cca 1 ora. In timpul asta taiem rahatul bucatele si incalzim cuptorul.

Luam cate o bucatica din aluat, punem la mijloc rahat si modelam cornuletele. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 minute. Le tavalim calde prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete vanilate cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat