Cornuri

de Lau in Dulciuri, 12 Mai 2011 | 3769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 1 albus
  • 100 ml lapte
  • 20 g cacao
  • 20 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingura margarina
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri:

Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, sarea, oul, esenta, 3 linguri de zahar, 2 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute. Se adauga si restul de zahar si se framanta coca, se acopera si se lasa o ora la dospit.

CREMA-laptele se incalzeste, albusul se bate spuma cu un praf de sare, adaugadu-se treptat zaharul. Peste albus se cerne faina, amestecata cu cacao, se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema si se pun pe foc mic, se amesteca continuu pana se ingroasa. In crema calda se adauga margarina.

Se intinde o foaie si cu ajutorul unei farfurii facem cercul, dupa care impartim cercul in 4, adaugam crema si rulam

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu oul batut cu laptele

Dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]