Cornuri a la Luca

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2020 | 3362 vizualizari

 

Covrigăria Luca, e cea mai ieftină variantă de mic dejun, prânz sau cină, nu numai pentru studenți ci și pentru bugetari! :D J))
Zmeișorii nu ratează niciodată, covrigăria, când sunt prin zonă, așa de poftă ;)
Acum s-au cam închis covrigăriile așa că m-am conformat și am făcut și eu așa de poftă, mă rog cu mici modificări ;)
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr tos 1 lingură,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • cca. 7 g, apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Pentru umplutură:
  • ketchup 4 linguri,
  • oregano uscat 1 lingură,
  • brânză topită feliată 8 felii,
  • șuncă presată 8 felii,
  • ceapă verde 4 fire,
  • Pentru topping:
  • ouă de găină 1 bucată,
  • semințe de susan alb,
  • parmesan ras.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri a la Luca:

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.

Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, în felii radiale, apoi pe fiecare felie câte o linguriță de ketchup, se întinde cu dosul liguriței pe toată suprafața, se presară oregano, câte o bucată de brânză feliată,  șuncă, câteva fire de ceapă verde.

Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu parmesan  și semințe.

Se pun la copt la foc mediu, 180 grade, cca. 30 de minute.

Se pot servi calde sau reci.

 

Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri a la Luca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece