Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2015 | 20758 vizualizari

 

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc.Ador aceste cornuri pufoase.Sunt ideale pentru pachetul de la scoala,atunci cand ai musafiri si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 cutii de branza pufoasa Delaco cu smantana
  • 200 gr de sunca
  • Decor:
  • cascaval ras Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca:

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
      Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
      Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat.   

      Umplutura: ungem fiecare bucata de aluat cu branza si cate un triunghi de sunca. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt  si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora. 

         Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdiuta pentru ca nu mai creste aluatul.

2

putem pune ce umplutura dorim.

3

daca facem umplutura dulce, la aluat putem adauga 4 lingurite cu miere la 500 gr de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor cu branza si rosii chery