Cornuri cu nuca

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 4821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 370 g faina
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 120 g zahar
  • 130 ml lapte
  • 40 g margarina topita
  • 7 g drojdie uscata
  •  Umplutura:
  • 100 g nuci macinate
  • 50 g biscuiti simpli
  • 1,1/2 lingura cacao
  • 4 linguri zahar
  • 80 g margarina
  • +
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Umplutura:

Nucile macinate se amesteca cu biscutii faramitati,cacaua si zaharul. Margarina se topeste si se toarna peste amestecul de nuci. Se amesteca bine,daca este prea uscata se mai pune putin lapte cald.

Aluat:

Manual:

Intr-un castron incapator se pune faina amestecata cu drojdia si un praf de sare. Oul se bate cu zaharul,se adauga laptele caldut,margarina topita si racita si uleiul; se omogenizeaza bine. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna amestecul lichid. Se amesteca cu o lingura,din interior spre exterior,cat se poate,apoi se framanta aluatul aprox 15 minute,pana devine neted si elastic. Aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul(60-80 minute).

Masina de paine:

In cuva masinii se pune laptele,uleiul,oul,margarina topita si un praf de sare,apoi se adauga faina,pe margini se repartizeaza zaharul,iar in mijloc se pune drojdia. Masina se seteaza pe programul de framatare si dospire.

Aluatul dospit se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde in forma de cerc apoi se taie in 8 triunghiuri. Pe fiecre triunghi,pe partea mai lata,sepune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza din exterior spre interior.

Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 30 minute,acoperite, la loc cald. Dupa 30 minute se ung cu galbenusul de ou desfacut in 1 lingura de lapte.

Cornurile se coc in cuptorul preincalzit,aprox 30 minute,la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]