Nu pot sa mai spun decat ca sunt MINUNATE! Pur si simplu se topesc, la cat sunt de bune!
Aluat:
Umplutura:
Cernem faina si o punem in vasul de lucru.
Adaugam drojdia, coaja de lamaie si sarea. Amestecam.
Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.
Peste faina adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut . Se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se pune frigider pentru 30 min.
Pentru umplutura, amestecam nuca, cocosul si crema de ciocolata, pana se formeaza o pasta.
Aluatul il scoatem din frigider, il taiam in doua parti, apoi formam bilute de cca 28-35 g ( eu le-am cantarit). Lasam la crescut 10-15 min.
Luam apoi fiecare bila si intindem o forma elipsoidala, punem umplutura de nuca, rulam si ii dam forma de potcoava.
Cum mie nu mi-a ajuns umplutura de nuca, le-am umplut pe celelalte cornuri cu gem de visine .
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou, asteptam sa se usuce ( cine are rabdare), apoi le ungem cu albus de ou.
Se introduce tava la cuptor, la 180 grade, pana se rumenesc frumos.Ca timp nu stiu cat sa va spun, ca s-au facut foarte repede. Eu am setat la 60 min cu tot cu preincalzire .
Specific acestor cornuri este aspectul marmorat, care se datoreaza galbensului cu care le ungem si la care trebuie sa avem rabdare sa se usuce. Altfel, nu iese!
Oricum marmorate, nemarmorate la mine s-au epuizat! ! C'est fini !
Inspiratia mea, bucataras Corina :-*
1
Aceste cornuri se mai pot umple cu mac macinat, oparit, amestecat cu zahar si esente