Cornuri fine

de ana in Dulciuri, 23 Feb 2011 | 6601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de faina
  • Un praf  de sare
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • 1cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 60 de grame de untura de porc
  • 200 de lapte
  • 1 galbenus pentru finisat, seminte dupa plac pentru ornat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fine:

 Cernem faina intr-un bol,apoi  facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros pana incepe drojdia sa creasca.

Galbenusurile si untura se incorporeaza in laptele caldu apoi compozitia obtinuta se incorporeaza in faina.Se framanta bine pana se obtine un aluat fin. Lasam vasul  la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Impartim  aluatul in 5 parti egale pe care le modelam ca in imagini. Eu le-am umplut cu rahat .Puteti opta pentru orice fel de umplutura.Dupa ce am rulat cornurile le-am lasat sa creasca ,apoi l-am uns cu galbenus de ou si am presarat seminte de susan si chimien . Le coacem la foc mic.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!