Cornuri hot-dog

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2015 | 7487 vizualizari

 

By Andra, super bune, se mananca pe loc calde <3

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita unt (cat o nuca)
  • 1 lingurita drojdie proaspata(cat o nuca)
  • sare cam un varf de lingurita
  • un varf de cutit de zahar
  • 10 cremvusti mici de pui
  • un galbenus + 2 linguri lapte ptr uns
  • 50 g cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri hot-dog:

Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul. 

Se acopera si se lasa la dospit 30-40 de minute la loc caldut. 

Se porneste cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei in foaie subtire de cam 3 mm care se tie fasii de grosimea a doua degete. Cremvustii stersi bine cu un servetel se infasoara in cate o fasie de aluat si se pun in tava. Se ung cu oul amestecat cu lapte si se presara deasupra cascaval ras.

Se coc 20 de minute pana incep sa se rumeneasca usor deasupra. Se lasa utin sa se raceasca, apoi se pot servi cu mustar sau ketchup, dupa preferinte. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de cascaval se pot pune deasupra seminte de susan, mac etc.

2

inainte sa dati la cuptor cornurile, le mai puteti lasa la dospit cca 10-15 minute, eu nu le-am lasat si s-au copt perfect

3

cred ca sunt foarte bune si a doua zi, de pus la pachet, la mine nu au apucat ca s-au mancat :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri hot-dog" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]