Sunt foarte usor de facut si nu necesita multe ingrediente. Cu acest aluat se face si un cozonac foarte pufos si gustos.
Pentru inceput punem drojdia la dospit in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina, apoi il pune la loc caldut si asteptam pana aceasta se umfla ( 20-25 min. ).
Intre timp frecam 2 oua cu zaharul apoi adaugam laptele ramas, uleiul si drojdia crescuta apoi faina cat sa facem un aluat care nu se lipeste de maini. Este foarte important sa amestecam bine aluatul ( sa-l batem :)) ) pentru ca acesta sa iasa cat mai pufos, (aprox. 30 min.) . Apoi punem aluatul la crescut la loc caldut pana ce acesta creste aproape dublu in volum.
Ciocolata ori o procurăm de la supermarket ( Finetti sau Nutella) ori o preparam noi acasa astfel : amestecam laptele cu zaharul si zaharul vanilinat bine de tot apoi adaugam cacao si amestecam in continuare.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 4 mingiute si le intindem pe rand si facem triunghiuri cam cat palma pe care le umplem cu putina ciocolata ( aprox. 1 lingurita) apoi rulam aluatul in forma de cornulet.
Le punem in tava si le putem orna cu ciocolata dupa cum dorim apoi le ungem cu ou batut. Le lasam l-a copt aprox. 20-30 de minute pana ce capătă o culoare usor maronie.
Va doresc pofta buna si savurare placuta!