Cornuri pufoase cu unt si branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2015 | 11880 vizualizari

 

Azi , pentru ca am avut timp si am ramas acasa ne-am apucat de treaba. Am framantat aluatul , l-am lasat la dospit , l-am umplut si am copt niste cornuri care se topesc in gura. In cele din urma am curatat bucataria care arata ca si cum ar fi fost razboi cu faina, dar cam asta se intampla cand e si Oana cu mine in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 45 grame drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite de sare
  • 4 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • Pt umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita chimen rasnit
  • 100 gr unt
  • Extra: 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu unt si branza:

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare , ulei,smantana amestecul de drojdie cu lapte si incepem sa framantam adaugand apa treptat .

Framantam bine , cam 10 minute , acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti de aer 30 minute.

Pana cand dospeste aluatul ne ocupam de umplutura : Amestecam branza de vaci cu branza telemea atentie sa nu fie prea sarata , puneti jumate si amestecati bine , gustati si apoi decideti daca mai trebuie restul sau nu , chimenul rasnit , oul  si untul moale . Amestecam bine pana obtinem o pasta pe care sa o putem intinde.

Aluatul dospit in luam pe masa infainata si il impartim 8 bucati cam de aceiasi dimensiune . Luam prima bucata si o intindem cu sucitorul pana avem un cerc nu foarte gros , 0,5 cm grosime.  Luam din amestecul de branza doua linguri si intindem pe bucata de aluat . Cu un cutit ascutit bine taiem cercul de aluat in 8 felii ca si cum ar fi o pizza obtinand niste triunghiuri. Rulam cornurile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie .

Batem un oua si cu o pensula ungem cornurile. Deasupra puteti presara susa, chimen , mac sau alte seminte.

Tava o introducem in cuptorul incins la 180 Grade pentru aproximativ 20 -25 minute , sau pana se rumesec frumos.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu altceva

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

28.02.2015, 08:30

Foarte bune!

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:17

Daca doresti ajutor trebuie sa-ti asumi riscuri

Ancutsa 1

23.06.2018, 13:23

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco