Am facut ieri niste cornuri pufoase, de post, cu multa nuca si gem de prune.
Azi deja la cafea am devorat unul.
Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta..
Intr-un vas am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului.
A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat.
Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.
Am rasturnat aluatul pe planseta si am framantat cateva minute, dupa care am picurat ulei pe maini si pe planseta pentru a nu se mai lipi aluatul. Am procedat asa pana am obtinut un aluat nelipicios ca la cozonac.
Am acoperit si am lasat la crescut 15 minute.
Miezul de nuca l-am sfaramat si l-am amestecat cu gemul de prune.
Eu am avut niste gem de prune dulce acrisor.
Am intins aluatul pe masa de lucru in forma rotunda si am taiat in 8 parti aproape egale, am asezat gemul cu nuca la baza formelor si am rulat catre varfuri.
Am tapetat tava cu hartie, am asezat cornurile si am dat la cuptor la 200 grade pentru 20 minute, dupa care am scos si am uns cu o parte din siropul oprit, apoi am dat din nou la cuptor pentru 15 minute, dupa care am repetat operatia.
Am mai lasat 10 minute si am stins cuptorul.
Au iesit foarte pufoase!
1
Pentru cine le doreste mai dulci, se mai poate adauga 2-3 linguri de zahar.
2
Atentie la faina, cantitatea folosita depinde si de tipul fainei, eu folosesc faina de tara macinata de parintii mei.