Cornuri pufoase simple

de MIUTA in Dulciuri, 28 Mai 2012 | 24004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • un cub drojdie(25 g)
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • un ou
  • putina sare(dupa gust)
  • 2 linguri ulei
  • 100 g unt topit pentru uns aluatul
  • mac
  • un ou pentru uns cornurile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase simple:

Faina se cerne in vasul in care vom framanta.

Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut.

In laptele caldut se dizolva drojdia si se pune in mijlocul fainii cernute.

Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua la crescut 20 minute.

Cand maiaua a crescut se adauga un ou,zaharul vanilat,putina sare si se framanta foarte bine.

La sfarsit se adauga 2 linguri de ulei si se framanta bine pana se incorporeaza in aluat.

Se lasa la dospit cca 40-50 minute.

Se imparte aluatul in 12 parti egale.

Se intinde foaia cornului(subtire),se unge cu unt topit si se ruleaza sub forma de corn.

Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se lasa inca 20 minute la dospit.

Inainte sa fie intruduse in cuptor se ung cu ou si se presara deasupra seminte de mac.

Se lasa la cuptor la foc potrivit spre mare cca 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava