Cornuri simple din aluat dospit

de - Andreea - in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 5839 vizualizari

 

Foarte bune ... foarte pufoase.
Reteta preluata de la bucataras Michelle.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 70 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri simple din aluat dospit:

Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit.

Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic si nelipicios.

Lasam la dospit cel putin o ora sau pina cind aluatul isi dubleaza volumul.

Din aluat luam putin cite putin si facem cornuri.Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hirtie de copt .Le mai lasam la dospit inca 10 minute.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pina ce cornurile se rumenesc usor.

Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri simple din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză