Cornuri simple din aluat dospit

de - Andreea - in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 6035 vizualizari

 

Foarte bune ... foarte pufoase.
Reteta preluata de la bucataras Michelle.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 70 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri simple din aluat dospit:

Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit.

Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic si nelipicios.

Lasam la dospit cel putin o ora sau pina cind aluatul isi dubleaza volumul.

Din aluat luam putin cite putin si facem cornuri.Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hirtie de copt .Le mai lasam la dospit inca 10 minute.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pina ce cornurile se rumenesc usor.

Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri simple din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]