Cornuri simple din aluat dospit

de - Andreea - in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 6109 vizualizari

 

Foarte bune ... foarte pufoase.
Reteta preluata de la bucataras Michelle.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 70 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri simple din aluat dospit:

Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit.

Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic si nelipicios.

Lasam la dospit cel putin o ora sau pina cind aluatul isi dubleaza volumul.

Din aluat luam putin cite putin si facem cornuri.Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hirtie de copt .Le mai lasam la dospit inca 10 minute.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pina ce cornurile se rumenesc usor.

Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri simple din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]