Cornuri super pufoase

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 12405 vizualizari

 

O reteta simpla si delicoiasa, pe care o fac ori de cate ori am ocazia; aluatul il folosesc cu succes si pentru pizza....super pufos si gustos! reteta este preluata de pe blogul Laurei Laurentiu ( cunoscuta in blogosfera drept Cuina Banateana).

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de faina
  • 200 de grame de unt rece, taiat in bucati
  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt (150-175 ml.)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (pt. varianta dulce adaugati aproximativ 80 de grame de zahar)
  • 25 de grame de drojdie proaspata ( adica un cubulet )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri super pufoase:

Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte.

Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos

Se adauga oul, iaurtul si drojdia dizolvata in apa.

Se framanta rapid ingredientele, pana cand aluatul se desprinde complet de pe vas si nu mai este deloc lipicios.
se da la frigider cam pentru 3 ore!

Aluatul intins sub forma dreptungiulara se taie in dreptunghiuri aproximativ egale, iar acestea la randul lor se taie in jumatati, sub forma de triunghi...la baza fiecarui triunghi punem umpluitura dorita ( eu am facut cam 30o gr telemea de vaca rasa, amestecata cu 2 oua, piper, boia, verdeata)....laura recomanda aceste cornuri si sub forma dulce ( caz in care in aluat punem mai mult zahar, iar ca umplutura alegem un gem, fineti, etc )

Triunghiurile se ruleaza de la baza , avand grija s aprindem ulmplutura, apoi se ung cu ou si se presara pe deasupra , dupa plac, mac, susan, cascaval ras, sare..etc


Cornuletele acestea pufoase merg foarte bine cu un pahar de sana ( iaurt ) rece/....super , supe bune!

Felicitari Laurei pentru reteta si multumesc pentru ca impartasit-o cu noi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri super pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lilik 1

13.10.2010, 21:55

ce bune tre sa fie

mena29 1

13.10.2010, 22:21

Am luat vreo 4-5 pentru dimineata la cafeamultumesc

nadina73 1

14.10.2010, 01:08

ce bune trebuie sa fie 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]