Aceasta coronita crocanta e ceea ce numes eu: ordine prin frigider, iar americanii - cooking with leftovers! Caci pe bune chiar asa a fost facuta. Si a fost amuzant foc. In ziua in care am gatit meniul aniversar pentru prietena mea, au ramas mai multe foi de placinta pe care nu le puteam recongela si nici nu voiam sa le arunc pur si simplu. Asa ca am descoperit ca prin frigider mai erau vreo 400 gr de urda dulce, si niste caserole micute (incepute) cu zmeura si afine proaspete pe care le voiam in iaurt, nicidecum in prajitura! Si cum tortul pentru amica mea avea el asa o slabiciune si trebuia sa stea mai mult la frigider decat mi-am propus (asta se intampla cand maresti cantitatile si uiti ca timpul curge in acelasi ritm!), numai bine, din toate adunaturile astea am pus de-un tort. Voi ce faceti cu adunaturile din frigider?
1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte;
2. separat amesteca scortisoara cu zaharul intr-o cana;
3. intinde o foaie, unge-o cu ulei, acoper-o cu o a doua foaie pe care o ungi de asemenea cu ulei si pe care presari zahar cu scortisoara apoi pui cateva linguri din compozitia de urda pe latimea foii; fa cu lingura adancituri in urda si pune fructele de padure bine spalate; ruleaza; strange capetele pentru a nu se scurge compozitia la copt si ruleaz-o intr-o tava de tort intocmai ca in imaginea de mai sus; continua operatiunea pana la epuizarea umpluturii, punand fiecare sul de aluat umplut in continuarea celorlalte in tava; unge coronita cu putin ulei:
4. pune-o la copt, in cuptorul incalzit bine in prealabil, pentru aprox. 20 de minute, pana cand se rumeneste bine;
Sosul de iaurt
5. intr-un blender amesteca iaurtul cu menta si zaharul, adauga mirodeniile si cu fructele de padure;
1
- adauga la umplutura sau la sosul de iaurt si zahar vanilat ori baton de vanilie pentru un parfum suplimentar;
2
- serveste coronita calda inca, cu sosul de iaurt cu fructe de padure de la frigider.