Coronita cu banane si ciocolata

de susu in Prajituri, 4 Ian 2011 | 4209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 100 g iaurt gras
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 100 g nuci
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • O mana de stafide
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • Esenta de rom
  • 1 lingura de cognac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu banane si ciocolata:

Bananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati mici si se baga la congelator. Se adauga la compozitie faina amestecata cu praful de copt, stafidele hidratate si se pun trei sferturi din cantitatea de nuca si jumatate din cea de ciocolata. Dupa ce am omogenizat turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu grasime si tapetata cu putina faina. Presaram deasupra restul de nuci si ciocolata si dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Introduci o scobitoare si daca iese curata inseamna ca este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]